FAQ

FAQ

Kan alla beställningar levereras kostnadsfritt?
Vi vet att alla gillar gratis frakt, så vi är gratis frakt för alla beställningar.

Hur man avbryter en order?
Vi vet att felet har inträffat. Kanske inser du att du beställde fel objekt, eller att ditt bankkonto inte är så berikat som du tror. Om du av någon anledning behöver avbryta din beställning, kontakta oss så snart som möjligt via e-post.

Jag har inte fått något bekräftelsemail, vad ska jag göra?
Jag är ledsen för det! E-postmeddelanden kan skickas direkt till din bulkmapp / spam, eller vår e-postadress kan vara felaktig. Men oroa dig inte, kontakta bara kundtjänst. Vi kommer att verifiera att din beställning har gjorts och vi skickar igen eventuella bekräftelsemail.

Hur ändrar jag min beställning efter beställning?
Ibland behöver du ändra din beställning. När vi bekräftar din beställning kan vi inte ändra eller lägga till något utan att försöka avbryta ordern. Alla poster som behandlas av ordern finns inlagd i vår databas för lagerhantering och kan inte ändras efter bekräftelse av ordern.

Hur följer beställningarna?
När vi skickat spårningsnummeret till beställningen till din e-postadress kan du kontrollera leveransstatusen för artikeln online genom att besöka motsvarande rederiets hemsida.

Hur returnerar jag det? Vad är returadressen?
Om du vill återvända, vänligen kontakta vår kundtjänst, vår kundservicepersonal hjälper dig att återvända. Du kan skicka dessa varor till vår utvalda returadress. När objektet är mottaget, kommer vi att bekräfta RMA-informationen du tillhandahöll och verifiera objektets status. Om alla relevanta standarder uppfylls, kommer vi att ersätta dig enligt din förfrågan. eller om du begär en ändring kommer utbytet att skickas till dig från vårt huvudkontor.

Kommer returavgiften att återbetalas?
Tyvärr kan vi inte betala tillbaka fraktkostnaden.

Kan jag återvända eller byta ut? Vad är återvändandepolitiken?
Vi tror att för att få den bästa online shoppingupplevelse, behöver våra kunder inte betala kostnaden för nationell returförsändelse. Av någon anledning, om du inte är nöjd med köpet, slutför du vår enkla självbetjäningsprocess. Vi tar ingen avgift för din retur. Passera vår 30 dagars returpolicy.

Varför är det så billigt?
Eftersom vi har en stor erfarenhet inom modebranschen arbetar våra globala kontakter för oss hela dagen! Vi tror att modetrender förändras så fort att våra kunder borde ha rätt att fylla kostymen utan att spendera mer pengar!

Vilka betalningsmetoder accepterar du?
För närvarande accepteras Visa, MasterCard, Discover och American Express för alla beställningar.

Hur vet jag om återbetalningen har behandlats?
Vi skickar definitivt dig ett bekräftelsemail. Om du inte har fått det, kom ihåg att avkastning och ändringar tar vanligtvis 7 arbetsdagar att slutföra. Här är spårningsnumret användbart igen! Om du vet när du ska leverera paketet kan du beräkna den ungefärliga tidsramen för din behandlingstid :)

Varför är mitt spårningsnummer inte giltigt?
Spårningsinformationen visas vanligtvis inom 2-3 arbetsdagar efter sändningen. Därför rekommenderas att du kontrollerar logistikinformationen för din beställning 72 timmar efter mottagandet av spårningsnummeret för beställningen.

Är min integritet och personlig information säker på din webbplats?
Vi är stolta över att kunna erbjuda en säker och pålitlig online shoppingupplevelse. Att köpa på vår hemsida är säker. Vi respekterar även din integritet och är engagerade i att skydda din integritet.